Как да предотвратите гадна миризма на тялото този дъждовен сезон

, независимо дали сте домашна богиня, кариерна мома, модница, булка или просто тийнейджърка, телесна миризма вероятно ще ви накара да се почувствате недоволни, както и дежектирани .
Да, имаме предвид миризмата на тялото, която идва като неканен гост в изпълнени лета. В сезона на дъждовете прави всичко по -миризливо, както и за безспорно.

Горещото, както и влажното метеорологично състояние ли са, както и слънцето основен виновник? Типичното явление ли е типично явление или се случва поради липса на хигиена или проблем на кожата? Възможно е да се появи огромни причини за миризмата на тялото, но има редица методи за борба с нея. Точно ето някои:
Причини за миризма на тялото
Някои от основните причини за телесната миризма са следните:
Най -очевидната причина за миризмата на тялото е топлата температура, която стимулира нашите потни жлези. Това води до растеж на бактериите, като по този начин предизвиква миризма на тялото.

Синтетични материали като полиестер, капан, както и мотивират потта. Стегнатите дрехи, както и обувките, затлъстяването, лошите методи за хранене, всички засилват възможностите за екстремно изпотяване, водещи до миризма на тялото.
Източник: Sweetsharing.coms за борба с миризмата на тялото
Ходете на душ два пъти на ден, както и използвайте антибактериален сапун върху тялото, анус, както и гениталии. Спажете с него с голямо високо качество, както и тестван дезодорант.
Докато се къпете, използвайте прилично тяло чисто, за да почистите мръсотията, както и мръсотия от кожата.
Носете памучни дрехи, както и дори памучно бельо. Това ще даде възможност на кожата ви да диша. Стойте далеч от използването на синтетични дрехи. Тъй като те нямат изход за изпотяване, те в крайна сметка заключват пот под мишниците ви.
Лятото не е сезонът, за да носите плътно прилепнали дрехи. Направете смисъл да носите хлабави дрехи, вместо да се подстригват фигури. По същия начин да променяте дрехите си всеки ден, както и често.
Когато се къпете, направете точка да перате зоната на подмишницата си. Около 70 до 80% от потта на тялото се натрупва там. Ето защо всеки път, когато вдигнем ръце, миризмата на пот на тялото ни изнервя.

Познаването на разликата между изпотяването, както и продуктите за изпотяване е задължително. Докато антипорспирантите спират потта, като блокират порите, дезодорантите изтриват бактериите, когато потта напуска тялото. Опитайте, както и използвайте дезодорант или анти-печарант, съдържащ цирконий или алуминиев хлорохидрат. (Прочетете тук: Део за жени)

Източник: Hfmagazineonline.comput 1 ч. Л. Водороден пероксид (3%) до 1 чаша вода. Нанесете това върху подмишниците, краката или слабините с кърпа. Това ще подпомогне разрушените бактерии, които произвеждат лоша миризма.
Опитвайки се да се отървете от миризливите крака, пранете краката си адекватно, както и изсушете кожата между пръстите на краката. Обувките, които носите, трябва да е добре проветриво, а не мокри, както и да остави краката ви да дишат добре.
Дръжте в проверка си чай или кафе. Останете с пиене само на две чаши на ден.
Стойте далеч от алкохола, тъй като това повишава нивата на изпотяване, като разширява кръвоносните съдове.
Проверете приема на лекарства. Стероиди, перорални контрацептиви, както и малко лекарства за астма, го засилват. От време на време прилагайте предписаните антибактериални кремове върху подмишниците си, за да ограничите растежа на бактериите.

[SC: MediaD]
Домашни средства за борба с телесната миризма
След като сте взели банята си, сложете 1 супена лъжица мед в хладка вода за функция на окончателното изплакване. Това помага да поддържат миризмата на тялото.
Добавете 1 чаша оцет към вашата вода за баня през лятото.
Искате ли да мирисите свежи? Добавете 1 ч. Л. Алум към водата ви за баня.
Използвайте сода за хляб като прах, тъй като отнема химикали, както и премахва телесните миризми. Като алтернатива, използвайте талк на прах под мишниците, за да вземете потта.
Вземете няколко листа от мента, сварете ги във вода, както и го прехвърлете във водата си за баня. Използвайки гъба, нанесете тази вода на базата на мента, за да обикаля подмишниците, както и между бедрата.

[Също така прочетете: сода за хляб като продукт за красота]

Източник: SkindiseaseRemedies.comnow Поемете дълбоко въздух. В крайна сметка ви показахме редица техники, както и домашни средства за борба с телесната миризма. Ако изпотяването на тялото ви все още продължава, както и миризмата на вашето изпотяване става все по -интензивна, тогава си струва да отидете на професионално квалифициран лекар.

Add a Comment

Your email address will not be published.