Чувствайки се ревнив към по -млад колега

какво трябва да направите, ако се чувствате завист на колега, който е по -млад от вас, привидно нецелевиращо от възможността, която й давате, а също и – според вас – неподходящо флиртуване в Мрежови събития? Читател J се чуди:
Аз съм 40 -годишен мениджър за развитие на бизнеса в инженерна фирма. Сформирах група от жени колеги, които помагат в мрежата и бизнеса, които получават забелязване в моя град (като мафия Stiletto). Преди няколко месеца една от ключовите дами в моята група покани моя младши инженер в моята фирма да се присъедини.
Този инженер е забавен и умен, но и великолепен на 24 години. Сега съм разкъсан между това да искам да бъда ментор и ревност. Ревнувам, че тя има достъп до тази група дами с високо захранване, които са моите приятели и изглежда не е благодарна, че я включвам. Този инженер от време на време помага и в работата в мрежа. Безсилно е да присъствате на бизнес събитие, докато тези мъже флиртуват с нея. Тя не е явна, но е наясно с външния си вид и ги играе.
Бих искал да я пусна от групата и да я помоля да се съсредоточи върху настоящите клиенти срещу мрежите. Аз ли съм лицемер?
Мисля, че сте честни, читател J – много повече, отколкото повечето хора биха били лично. Не мисля, че това е необичайно; Мисля, че много по -млади жени отчуждават добри наставници, като имат твърде право (като читателя, който очакваше шефът й да помогне на мрежата й) или арогантен на работа, или тук, твърде фокусиран върху други части на живота като флирт. (В миналото сме предложили някои съвети как да се свържете с възрастни жени, които могат да помогнат на по -младите читатели тук!)

Подозирам, че сте останали с нея във вашата група, тъй като мисля, че другите ще мислят, че сте дребни, ако я пуснете без солидни причини. Аз също бих ви предупредил да бъдете учтиви и професионални с нея, както в нейно присъствие, така и когато тя не е там. Не бъдете кратки, не се подигравайте с нея, не правете комплименти за дрехите й – просто се съсредоточете върху работата в мрежа с останалите. Не е нужно да сте нейният ментор или нейният приятел – въпреки че се надявам да сте отворени за него, тъй като казвате, че е забавна и умна – но мисля, че е професионално (и зряло!) Да поемеш по високия път.
Въпреки това бих предложил да разговаряте с вашите основатели на колегите си за посоката на групата. Искате ли да признаете нови членове, но да поддържате групата малка? Трябва да има официален процес от някакъв вид – поне краен имейл до групата или нещо подобно. Ако вашите колеги се съпротивляват на официален процес, бих предложил да открият групови дейности за всички – но да формират ръководна група основатели, които ще бъдат хората, които определят какво/кога е следващото събитие, дали има членски внос и кой ще го направи „Представете“ групата за всякакви цели на работа.
Читатели, имам чувството, че този ще бъде поляризиращ – какви са вашите мисли? Можете ли да го видите от гледна точка на Reader V или се чувствате повече за нейния по -млад колега?

(На снимката в Top: Handshake II, първоначално качен на flickr от álvaro canivell.)

Add a Comment

Your email address will not be published.